Diete gluten. Dieta fara gluten

Sambata, 07 Maiora Daca faci un exercitiu de imaginatie si te gandesti cum ar fi viata fara alimente ca paste, paine, cerealeprajituri, pentru ca acestea ti-ar provoca o stare pronuntata de rau, nu ti s-ar parea tocmai usor. Unele persoane se afla insa in aceasta situatie, deoarece sufera de boala celiaca, o afectiune autoimuna care este caracterizata printr-o reactie severa a organismului la produsele care contin gluten cum sunt cele enumerate mai sus.
Si, in timp ce oamenii care au aceasta boala nu au de ales decat sa se fereasca de gluten, exista si persoane care aleg de buna voie sa evite produsele care contin acest nutrient, pentru ca incearca sa slabeasca. Numai ca, potrivit expertilor citati de LiveStrongo astfel de dieta poate functiona, dar nu este chiar cea mai indicata metoda de a slabi.
Ce alimente contin gluten Glutenul este numele comun pentru proteinele gasite in anumite cereale orz, secarasi in toate formele de grau. Exemple de produse care contin gluten: paine, prajituri, biscuiti, carne ambalata si mezeluri, inghetata, paste.
Cei care sufera de boala celiaca trebuie sa fie precauti diete gluten cu alimentele care sunt procesate cu echipamente cu care este procesat si graul este posibil sa scrie pe eticheta: "poate contine si urme de grau". Ovazul nu contine in mod natural gluten, insa adesea este cultivat langa campuri de grau si secara, iar fermierii pot inversa terenurile pe care cultiva aceste cereale, astfel ca ovazul poate fi "contaminat" cu gluten.
Despre dieta fara gluten In ceea ce priveste persoanele care tin sau vor sa tina o dieta fara gluten in speranta ca vor slabi, expertii sunt de parere ca o astfel de cura nu inseamna automat si o talie mai subtire, contand foarte mult ce alimente fara gluten consumi. Marlisa Brown, un dietetician din New York, care a scris doua carti despre gluten, considera ca, daca renunti la paste, paine, cereale, deserturi, paine si optezi in loc pentru mai multe fructelegumecarnuri slabe, peste si diete gluten cu continut scazut de grasime, atunci poti remarca o scadere in greutate.
Insa, daca cineva inlocuieste produsele care contin gluten cu aceleasi produse, dar din care s-a scos glutenul exista pe piata, spre exemplu paine fara glutenatunci procesul de slabire este putin probabil.
Retete fara gluten Majoritatea studiilor, in privinta dietelor fara gluten, au fost facute la perosanele cu boala celiaca, dar exista o alta afectiune, numita sensibilitate la gluten, care cauzeaza si ea probleme. Daca esti intolerant la gluten, este absolut necesar sa il elimini complet din dieta.
Diete gluten mult, variantele din care s-a eliminat glutenul sunt si mai sarace in vitamine si fibre decat variantele originale, in acest caz fiind important sa incerci sa suplinesti cu legume. O persoana care nu este nevoita sa aiba o alimentatie fara gluten, dar alege asta in speranta ca va slabi, isi va complica viata deoarece va fi nevoita sa citeasca mult mai atent etichetele si sa fie foarte precauta cu ce cumpara sau ce consuma cand merge la un restaurant.
In plus, produsele din cereale integrale ofera fibre necesare organismului si nutrienti ca vitamina B, iar renuntarea la acestea ar putea diete gluten aparitia unor carente.
De aceea, conform specialistilor, pentru persoanele care doresc sa slabeasca ar fi mai simplu sa limiteze cantitatile de amidon si de zahar consumate, dar fara sa isi diete gluten restrictii la gluten, putand astfel sa obtina aceleasi rezultate ca cele care ar aparea in urma unei diete fara gluten. Citeste mai multe despre.